E-ITSPEA 8: IT proff...?

IT sektor ja roll töötajate haridusel



Põhiharidus:


Põhiharidsuega IT mehi kohatakse enamasti väikestes ettevõttetes IT spetsialisti rollis, kuid kahjuks nende võimalused karjääriredelis edasiliikuda on piiratud. See on peamiselt tingitud sellest, et eeldatakse spetsiifilist erialast haridust või kogemust, mida on üsna raske niisama ise omandada.


Kutsekeskharidus/kutsehariduse:


Kutseharidusega hakkavad juba uksed vaikselt avama. Näiteks leidub palju kõrgelt kvalifitseeritud spetsialiste DevOps meeskondades ja isegi juhtivatel ametikohtade, kuigi see on pigem erandlik. Enamasti kutseharidusega IT proffide omapäraks on suur õppimis tahe ja pidev soov edasi arendada. Paljud neist on ka arvamusel, et ülikooli haridus ei ole tänapäeval vajalik, millega ma küll nõustun aga ega ta halb ei ole, kui ka see olemas oleks.


Kõrgkooliharidus:


Kõrgkoolidest pärit inimesed domineerivad sageli juhtivatel ametikohtadel. See tuleneb osaliselt vajadusest suhelda välispartneritega ning kõrghariduse olemasolust saab kindlamalt veenduda kandidaadi pädevuses. Samuti võimaldab kõrgkooliharidus sügavamat arusaamist erialast. Üldiselt võib öelda, et haridus mängib ikkagi olulist rolli IT-sektoris ning erinevad haridustasemed pakuvad erinevaid võimalusi karjääriredelil edasiliikumiseks. Kuigi kõrgem haridustase võib avada rohkem uksi juhtimispositsioonidele, ei tohiks alahinnata ka praktilisi oskusi ja kogemusi, mida võib omandada ka madalama haridustasemega.


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

E-ITSPEA 7: Arvutid ja paragrahvid IIː litsentsid ja autoriõigus