E-ITSPEA 7: Arvutid ja paragrahvid IIː litsentsid ja autoriõigus

  Vmware

litsentsimise varjatud pool


VvVBJump to 

Mis või kes on VMware:

Virularseerimis valdkonnas seisab VMware kuningana, pakkudes lahendusi, mis on muutnud viisi, kuidas ettevõtted oma IT-infrastruktuuri haldavad.  Kuid mugavuse ja efektiivsuse lubaduste kõrval on aga murekoht, milleks on VMware'i litsentsimise keerukas ja sageli koormav labürint. 

komplekssus toob segadust: 

VMware'i litsentsimismudel on kurikuulsalt keeruline, erinevate väljaannete, versioonide ja lisandmoodulitega. Selle keerukuse navigeerimine nõuab iga pakkumise põhjalikku lahkamist, sageli isegi konsultantide kaasamist. Ettevõtete jaoks tähendab see lisaaega ja ressursse litsentsilepingute tegemisel, mis takitsab ettevõttel põhitegevusele keskendumist. 

Kulude ületamine ja ebakindlus: 


VMware'i litsnetsi hindade läbipaistmatus võib klientidele tuua  ootamatuid kulusi. Mitmete komponentide arvessevõtmine, nagu CPU-pesad, virtuaalne RAM ja funktsioonid nagu kõrge kättesaadavus või elav ümberpaigutus, muudab litsentsimiskulude täpse ennustamise keeruliseks. Lisaks võivad VMware'i sagedased värskendused ja versioonide väljalasked kulusi veelgi süvendada, kuna kliendid võivad endit leida  olukorras, kus nad  on sunnitud uuendama ühilduvuse või oluliste funktsioonide säilitamiseks. 

Piirangud paindlikkusele: 


VMware'i litsentsimistingimused kehtestavad sageli piirangud, mis piiravad klientide paindlikkust. Näiteks võivad teatud versioonid  piirata toetatud virtuaalmasinate või füüsiliste CPU-de arvu, mis takistad vajadus põhist kasutust ja tulevikus kasvu. Lisaks võivad VMware'i litsentsimispoliitikad olla vastuolus kaasaegsete lahendustega, nagu pilve- või konteineripõhised arhitektuurid, piirates klientide võimet uusi tehnoloogiaid tõhusalt kasutada. 

piiratud alternatiivid:

Kui organisatsioon on VMware'i ökosüsteemi oluliselt investeerinud, muutub alternatiivsete virtualiseerimisplatvormidele üleminek üha keerulisemaks. See aga vähendab klientide läbirääkimispositsiooni, jättes nad VMware'i hinnakujunduse ja poliitika armu.



Kasutatud materjalid:

https://redresscompliance.com/vmware-vsphere-7-0-licensing/

https://community.veeam.com/blogs-and-podcasts-57/decoding-the-new-broadcom-vmware-vsphere-licensing-packages-for-small-deployments-6398

https://www.computerworld.com/article/3713242/killing-vmware.html

https://borncity.com/win/2024/01/13/order-license-chaos-for-vmware-products-after-broadcom-takeover-jan-2024/

Kommentaarid

  1. Üritaks veel korra koputada - palun kirjutage ülesannete järgi (nädalatekstide lõpus "Uuri & kirjuta" all). Vabateemalised postitused on eraldi kategooria, aga ma arvan, et olete neid mõelnud nädalapostitustena.

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused sellest blogist